BROWNIES COKLAT

RESEPI BARU YANG PERLU DI TRY...ERMMM.........

BAHAN A:

250 ml mentega

400 gm gula kastor

BAHAN B:

5 biji telur gred B

BAHAN C:

100 gm serbuk koko

400 gm tepung kek

1 sudu kecil soda bikarbonat

1 sudu kecil serbuk penaik

BAHAN D:

400 ml susu segar

100 ml krim putar UHT

CARA MENYEDIAKAN:

1. Pukul bahan A hingga kembang.

2. Masukkan bahan B sebiji demi sebiji, kemudian putar lagi.

3. Satukan bahan C. Kemudian satukan pula bahan D.

4. Masukkan bahan C dan bahan D berselang-seli. Putar sehingga sebati (sekejap sahaja).

5. Sapukan bekas alumunium dengan mentega dan lapikkan dengan kertas minyak.

6. Bakar selama sejam setengah atau sehingga masak pada suhu 180oC.


0 Comments:

Post a Comment




 

Edited By My Beloved AzmIe_(",)
Blog Template by Adam Every. Sponsored by Business Web Hosting Reviews